maanantai 7. maaliskuuta 2016

Reggaehamonen

Hei kaikille, 

Anteeksi, kun en ole kirjoittanut vähään aikaan. On ollut kiirettä tytön ja asujen teon parissa. Meillä on tulossa huhtikuussa esiintyvän ryhmän, Fortalezan 10-vuotisjuhlanäytös. Sen parissa ohjaajana on mennyt paljon aikaa. Olen myös muutamia asuja tehnyt sinne meille esityksiin. Niistä lisää sitten tulevissa blogeissa. Nyt kerron teille reggaehamosesta, joita olen pari tehnyt jo meille tuleviin esityksiin. 

Alunperin sain tämän idean Milagren tanssiryhmän vetäjältä Anne Nevalainen-Silvalta. Heillä oli hienot reggaehenkiset asut kuvissa. Kysyin häneltä, miten asut on tehty. Hän vastasi minulle. Tein yhden hänen ohjeilla. En ollut ihan tyytyväinen siihen, joten vähäsen muokkasin ja jatkojalostin ideaa. 

Tein huovasta noin 3 mm:n paksuisesta vyön. Otin mitan omasta lantiosta ja tein vyöstä noin 5 cm:ä pidemmän (kiinnitystä varten). Vyön tein noin 7 cm:ä korkeaksi. Tein vyöhön muotolaskoksia ja päällystin sen limenvihreällä snake foil kankaalla. Kyseistä kangasta saa www.kankaita.com:sta. 

Tässä on jo valmiiksi päällystetty vyö kankaalla. Kangas on joustavaa, joten sitä on helppo venyttää ja muotoilla vyön päälle. 


Tässä on sama vyö, mutta nurjalta puolelta. 

Tässä onkin sitten erilaisia "jätekankaita" erilaisista ompeluprojekteista. Kangaspalat on leikelty erikokoisiksi kolmioiksi. Muuten kankaalla ei ole väliä, kuhan se on myös nurjalta puolelta värikäs. Tässä hameessa tulee noiden roikkuvien lärpäkkeiden nurja puoli myös esiin. Mitä enemmän erilaisia värejä sen parempi, mutta kannattaa erilaisia kankaita käyttää noin 10 erilaista, että hamonen ei näytä ihan "sekametelisopalta" :). 


Sitten vyöhön aletaan nuppineuloilla kiinnittämään. Ota kiinni kangaspalan kolmion pitkästä sivusta. Pyörittele tai taittele sitä, että se on helpompi kiinnittää. Koita asetella pala niin, että vyön oikealle puolelle tulee kankaan oikea puoli näkyviin. 

Laita värejä moneen eri kohtaan halutun välimatkan päähän. Ja näin voi sitten koota koko hamosen lärpäkkeet paikalleen. 


Tässä kuvassa on kaikki lärpäkkeet kiinnitetty nuppineuloilla paikalleen. Älä jätä tyhjiä kohtia. 
Tässä alla on kuva vyön/hameen oikealta puolelta, kun lärpäkkeet on nuppineuloin kiinni. 

Sitten ommellaan läpräkkeet kiinni tiheällä siksak-ompeleella nurjalta puolelta vyöhön kiinni. Kun ompelu on valmis, voi otta nuppineulat pois ja kokeilla hamosta päälle. Sovita vyö napakasti päälle, ja kiinnitä kiinnityshakaset tai nepparit haluttuun kohtaan, että vyö on sopiva. Yllä on hame  sovitusnuken päällä. 

Kiitos lukemista ja saa antaa palautetta :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti