keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Syys-X asu alias kukkasamba-asu

Hei kaikille, 

Meillä oli kouluprojektina muotialalla tehdä, stailata tai tuunata syys-x muotiasu. Teemana oli satuhahmo. Valitsin itselleni asun pohjalle teemaksi helinäkeijun. Se on Peter Panista :). Ajattelin näin yhdistää keskeneräisen kukkasamba-asun sekä sitten syys-x asun samaan projektiin. Näin sain tehtyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. 

Tein ensiksi asusta kuvakollaasin, josta perustelin valintaani sekä kuvia siihen suuntaan, mihin haluan asukokonaisuutta tehdä. Näistä vielä tein muotipiirustuksen. Sen esitän tekstini lopussa. Muotipiirtäminen ei ole helppoa, vaikka ihan hyvä piirtämään olenkin :). 

Syys-X-tapahtuma on nuorten tapahtuma, joten halusin tuoda asuun vähän enemmän peittävyyttä, kuin normaaliin samba-asuun. Jotenkas päätin tehdä siihen bodyn sekä tyllihamosen. 
Yllä on kuva tinkerbell-kuvakollaasista, jolla perustelin, mihin asuni perustuu. Kuvat on otettu Google-kuvahaulla netistä. 

Sitten vaan lähdin työstämään tai jatkamaan asun työstämistä. 

Minulla oli valmiina tehtynä jo vyö ja selkärinkan runko. 
Alla on kuvia selkärinkasta. Selkärinkan sekä päähineen rungot on väännelty 2mm:stä rautalangasta ja kovajuotettu messinki-hopeajuotoslangalla kasaan. 

Seuraavaksi olen pehmustanut kokonaan sukkahousuilla sekä päällystänyt satiininauhalla. 

Tässä näkyy saman asun yläosaan tehdyt vaiheet, jotka olen tehnyt myös päähineeseen sekä selkärinkkaan. 
Tässä olen päällystänyt yläosan satiininauhoilla. Tätä yläosaa on tarkoitus käyttää sitten samba-asuna. 


 Yläosaa, selkärinkkaa ja päähinettä olen lähtenyt koristelemaan paksuun huopaan tehdyillä kukkasilla. Kukkaset on koristeltu paljettikankaalla, akryylinapein sekä strassinauhalla. Kaikki koristeet on kiinnitetty kuumaliimalla ja lisäksi vielä siimalla käsin ommeltu kiinni. Näin taataan, että koristeet pysyvät paikallaan esiintyessä. 


 Kuvaa sivulta selkärinkasta sekä alla päällystetystä päähineestä.  Kuvaa lähes valmiista sambapäähineestä. Sulat on kiinnitetty 10 cm:ä halkaisijaltaan styroxpalloon ja pallo on kiinnitetty päähinerunkoon.

Tein asuun myös vyön, joka tulee lanteille koristeeksi. Vyön runko on tehty paksusta huovasta, joka on päällystetty turkoosilla paljettikankaalla. Vyöhön on kiinnitetty samanlaisia koristeltuja kukkasia, joita on muuallakin asussa.Tässä vyötä on sitten tekovaiheessa mallailtu päälle, että miten koristeet asettuvat eri puolille lantiota.


 


 Tein asuun bodyn, joka olisi vähän peittävämpi kuin perinteinen samba-asu. Asuun tein myös tyllihameen, että peppu pysyy piilossa. :)

Asuun on myös tehty jalkakoristeet, kaulakoru sekä rannekoristeet.


Kuva koko asusta mallinuken päällä. 

Tekemäni muotipiirustus
 Ja vielä kuva koko asusta päälläni ennen lavalle lähtöä.

Kiitos lukemisesta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti