keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Violettipinkki samba-asu

Hei kaikille taas :) Kerron teille tällä kertaa violetti-pinkki samba-asusta. Tämä on ihka ensimmäinen asu, minkä olen ikinä tehnyt, joten älkää olko ankaria ;)

Tätä asua tehdessä tuli opittua paljon; mitä materiaaleja kannattaa käyttää ja mitä ei. Olin tätä asua varten aiemmin ostanut sellaista lilaa muovikangasta. Se oli toisaalta toimivaa kangasta, mutta asetti jonkinlaisia haasteita. 

Tilasin tähän päähineeseen violetteja ja räikeän pinkkejä strutsin sulkia. Sulat ovat 25-30 cm:n mittaisia. Tein päähinerunkoon isomman kaaren, johon sulat tuli kiinni, joten sulkien ei tarvinnut olla niin pitkiä. 


Päähineen runko on hitsattu rautalangasta. Runko on myös pehmustettu sukkahousulla ja päällystetty violetilla muovikankaalla. Oikean puolimmaisessa kuvassa olen aloittanut koristelut paljeteilla. 


Tässä on kuva sulista, jotka olen liimannut kankaaseen kiinni. Kankaan olen sitten siimalla harsinut päähineeseen kiinni. 
Yllä on kuvia asun alkuvaiheista. Vasemman puoleisessa testaan tanssiharkoissa asua. Niin kuin kuvasta näkyy, asun kokonaisuus on vielä paljas. Se kaipaa kaulakorua sekä käsiin ja jalkoihin koristeita. 

Oikealla puolella on tehtyä käsivarsiin sulalliset koristeet ja rannekoristeet. Korvakorut ja kaulakorun olen ostanut valmiina. 

Meidän esiintyvään ryhmään tuli pari vuotta sitten ihana uusi tanssija. Hän tarvitsi samba-asua, joten tarjouduin hänelle muokkaamaan tästä asusta hänelle sopivaa asua. Tein seuraavia muutoksia; tein uuden pienemmän yläosan, pienensin ja napakoitin vyötä, tein kaulakorun, käsivarsiin koristeet sekä jalkakoristeet. 

Yläosan tein valmiisiin sopiviin rintaliiveihin. Päällystin rintaliivit violetilla kankaalla. Koristelin uudelleen yläosan. Tein asuun tehosteena tuollaisia lärpäkkeitä. Leikkelin huovasta lärpäkkeet ja päällystin ne tummanvioletilla polyestersatiinikankaalla. Koristelin lärpäkkeet akryylinapein ja kirkkailla hotfix-strasseilla. Nurjalle puolelle liimasin kuumaliimalla hopeaa helminauhaa. Yläosaan kiinnitin näitä lärpäkkeitä kolme. Minulla oli myös violettia helminauhaa, jota lisäsin yläosaan. Alla on kuva valmiista vyöstä. Vyöhön tein myös samalla lailla lärpäkkeitä, kahta eri kokoa. Lärpäkkeiden väleihin liimasin violettia helminauhaa. Vyön muu koristelu on tehty paljeteista, akryylinapeista, putkihelmistä. Kaikki on ommeltu käsin yksitellen siimalla paikoilleen. :)Kuvassa on kaulakoru, johon on kiinnitetty lärpäkkeet paikalleen. Kaulakorua on vielä koristeltu enemmän paljetein ja putkihelmin. Samalla tekniikalla tein käsivarsiin sekä jalkoihin koristeet. 

Alla on kuva valmiista, muokatusta asusta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti