Kuulumiset ja aikaansaannokset

Heippa lukijoille,

Kerron teille melkein vuoden ajalta kuulumiset.

Sain kouluni (käsi- ja taideteollisuuden artesaani) tämän vuoden alussa päätökseen tammikuun lopussa. Olin työharjoittelussa Kajaanin Kaupunginteatterilla. Se oli todella mielenkiintoista ja työkaverit mitä parhaimpia. Olisin halunnut jäädäkin sinne, mutta ehkä en ollut henkilö sinne, jota he olisivat tarvinneet. Aina ei asiat mene niin kuin toivoisi ja haluaisi. Mutta paikasta ei ole mitään pahaa sanottavaa. Ihania ihmisiä, joita jäi kovasti ikäväkin. :)

Olin teatterilla pukusuunnittelijan assistenttina Punainen maa, valkea meri -produktiossa. Se kertoo Muurmannin legioonasta ja sinne päätyneiden ihmisten elämänpoluista. Hain paljon tietoa Suomen sisällissodan aikaisesta pukeutumisesta ja sotilaiden vaatetuksista; valkoisten, punaisten, venäläisten punaisten, jääkärien ja muurmannin legioonan pukeutumisesta. Koitin myös selvittää erilaisten sen aikaisten virkamiesten pukeutumista. Onneksi nykyajan netti mahdollistaa paremmin tiedon löytämisen. Muurmannin legioona on vain aika vaiettu aihe edelleen, joten siitä ei paljoa tietoa löytänyt, ainakaan suomen kielellä.

Produktio oli niin suuri ja rooleja oli per näyttelijä todella paljon. Sen takia näytöksissä tarvittiin pukijoita, että hommat pelittää takana ja lavalla sujuvasti. Hiki roiskui jokaisella, joka oli produktiossa mukana. Mutta opettavainenhan se oli. Opin sieltä paljon asioita, joita voin myös hyväksikäyttää omassa tanssin opetuksessa ja ohjauksessa. Tutkin tarkkaan teatterinomaisia keinoja, joita käytetään, kun näyttelijää muutetaan aivan erilaiseksi roolihenkilöksi.

Minusta oli myös ihanaa miten huomaavaisia ja empaattisia kaikki näyttelijät ovat. Olin jotenki ajatellut heistä toisella tavalla. Vaikka tunteitakin ja jännityskiukkuakin riitti, niin he ovat jotenkin toisia ihmisiä kohtaan enemmän huomioivia. Minusta jokainen työpaikka nykymaailmassa voisi ottaa oppia heistä, miten toisia ja varsinkin työkavereita kohdellaan. Heidän kanssaan kolmasosa päivästä vietetään aikaa, niin pitäisihän heitä arvostaa.

Pääsin myös Kajaanin Kaupungin Teatterin vappukonserttiin osallistumaan esiintyjänä. Tanssahtelin muutamassa kappaleessa ja lauloin yhdessä biisissä taustalaulajana muiden kanssa. Sekin oli ihanaa, vaikka järjestelyjä se vaatikin harjoitusten ja lapsen hoidon kannalta.

Valmistumisen jälkeen olen koittanut kovasti miettiä mitä seuraavaksi. Kävin juuri Yrittämisen aloituksen teemapäivät-kurssin. En ole päässyt ajatuksesta, että haluaisin perustaa oman yrityksen. Tuntuu, ettei löydy minulle sellaista työtä, joka kannattaa, jossa viihdyn ja jossa saan toteuttaa itseäni. Ajattelin nyt sitten tätä tietä lähteä kulkemaan.

Tarkoituksena olisi, että tekisin korjausompelua, sekä myös tilauksesta tanssi- ja esiintymisasuja. Haluan myös tuunata vaatteita ja tehdä uusia vaatteita kierrätysmateriaaleista. Yritykseni alla voisi olla myöhemmin tanssi- ja ohjelmapalvelut aputoiminimellä. Mutta ensiksi tulee saada yritys toimimaan jotenki vakaasti.

Mutta näillä suunnitelmilla jatketaan uudesta vuodesta.

Olen myös paljon panostanut tänä vuonna esiintyvään tanssiryhmään, Fortalezaan. En olekaan ikinä näin paljon antanut itsestäni ryhmälle. Olemme saaneet ryhmään paljon uusia jäseniä, intoa ja taitoa täynnä. Teimme tänä vuonna kaksi omaa tanssinäytöstä PeeveeBarissa. Tammikuussa oli teemana Full Moon Carnival ja nyt syksyllä Caribbean Sea. Syksyn näytökseemme oli myyty lippuja yhteensä 106 kpl.

Suunnittelin Fortalezalle oman logon ja muutenkin olemme koittaneet selkeyttää omaa toimintaa ja laajentaa osaamista. Showt ovat enemmän kokonaisia ja mietittyjä loppuun asti. Myös asuilla on tärkeä osa showssa. Vielä on paljon tekemistä siinäkin, mutta pohjatyötä paljon tehneenä on helpompi jatkaa tästä.

Tässä on vielä Minna Hyvösen ottamat kuvat, joita räpsittiin Kajaanin kesäisissä maisemissa Sea -tapahtumaamme varten. Paikkana toimi Linnan rauniot.

Ompelin myös useimmat merirosvohameet, paidat ja liivit.







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Riikinkukko samba-asu