maanantai 21. maaliskuuta 2016

Punainen samba-asu

Hei kaikille lukijoille, 

Taas palattu kirjoittamisen äärelle. :) 

Ajattelin seuraavaksi kirjoittaa muokkaamastani punaisesta samba-asusta. Tämä asu on alunperin hankittu Helsingin sambakoululta käytettynä. Seuraavalle omistajalle kyseinen asu ei ollut sopiva, sekä olihan se jo risaantunut. Näinpä se sitten kokikin muodonmuutoksen. 

Tässä asussa tehtiin uusiksi päähine ja yläosa. Olkakoristeita ei tehty, vaan ompelin asuun hihattimen. Tein myös lisäksi ranne- ja jalkakoristeet sekä kaulakorun. Alaosa on vielä alkuperäinen :)

Tässä on kuvia juottamistani rungoista. 

Päähinerunko 

Jalkakoristeiden rungot 


 
Rannekoristeiden rungot 
Noitapas sitten lähdettiin pehmustamaan sukkahousuilla ja päällystämään punaisella satiininauhalla. 


Oikealla on kuva päähineestä, kun se on päällystetty ja aloitettu (punaiset osat) päällystämään satiininauhalla. Nauhan aloitus- ja lopetuspäät on kätevin liimata kuumaliimapyssyllä. Satiininauhaa tulee pyöritellä kaikkiin osiin, jotka jäävät näkyviin.  

Alla on seuraavaksi kuva, jossa päähine on jo päällystetty. Sulkien kiinnitysosa, jota on jo koristeltu on päällystetty huovalla, ja sen päälle punaisella trikookankaalla. Siihen on sitten kiinnitetty käsin ompelemalla paljetteja ja siemenhelmiä. Vihreä koriste keskellä on suuri akryylinappi.  Tuohon taustaan sitten liimataan sulkaosa, joka on tehty kukonsulkia liimaamalla massapalloon.


Massapallon yksi sivusta on leikattu terävällä keittiöveitsellä tasaiseksi hyvän liimapinnan aikaansaamiseksi. 


Massapalloon kiinnitettäviä kukonsulkia on muutamia koristeltu hotfix strassein. Sulkien päähän on liimattu keltaisia sulantupsuja.

Sulat on sitten yksitellen liimattu upottaen massapallo täyteen. 

Tässä onkin kuva valmiista päähineestä. Päähineeseen on käytetty noin 150 kukon punaista sulkaa ja sulan tupsut on leikattu keltaisista sulista. Yhdestä sulasta sai 3-4 tupsua, kun muotoili ne nätisti leikkaamalla. Liimaus tapahtui kuumaliimapyssyllä.

Päähineeseen on kiinnitetty vielä akryylinappeja ja hotfix-strasseja, että on kimallusta tarpeeksi. :)

Samat vaiheet koki ranne- ja jalkakoristeet, pois lukien sulat.
Tässä valmiista koristeista kuvia.

Rannekoristeet


Jalkakoristeet

Seuraavaksi avaan vähän yläosan tekovaiheista. Päädyimme tekemään yläosan rintaliiveihin. Hankittiin sopivat rintaliivit, jotka sitten päällystettiin punaisella trikookankaalla.

Rintaliivien päällystys kannattaa aloittaa ensiksi vyötärökaitaleesta. Kun kangas on trikoota, taataan, että yläosa joustaa vyötäröstä ja myös itse päällystäminen on helpompaa, kun kangas antaa periksi.

Kannattaa mallata hyvin kangas nuppineuloin kohdalleen. Ei kannata heti alkaa kangasta muotoonsa leikkaamaan, vaan leikkaa ensiksi vähän reilumman palan, että varmasti kangas riittää ja sitä mukaa, kun kangasta asettelee paikoilleen, voi kangasta leikellä sopivamman kokoiseksi.

Helpoin on harsia kangas käsin rintaliiveihin kiinni, mutta voi myös ompelukonetta käyttää, kun muistaa varoa koneen neulaa rintaliivien metallikiinnikkeiden kohdalla.

Seuraavaksi pitää päällystää liivien kuppiosat. Kannattaa huolella asetella kangas ja tehdä kupin ylä- tai alaosaan muotolaskoksia. Alla olisi kuva valmiiksi päällystetyistä rintaliiveistä.
 Rintaliivien olkakuminauhoista voi sitten tehdä päällystämällä oikeanväriset olkaimet. Olkaimet kannattaa sovittaa oikean mittaisiksi ja kiinnittää oikeaan kohtaan selkäpuolelle.

Tässä olisi jo rintaliivien koristelut aloitettu. Kyseiset koristeet on purettu entisestä yläosasta ja vähäsen ehostettu ja kiinnitetty tähän uuteen yläosaan.

Koristeet on tehty ompelemalla värillisiin muovin palasiin paljetteja. Koristeet ommeltiin nyt siimalla kiinni yläosaan.


Tässä kuvassa koristelut on lähes valmiit. Tähän tehtiin huovalla vielä roikkuvia koristeita, jotka on päällystetty keltaisella ja punaisella trikoolla. Ne on vielä koristeltu paljetein.

Yläosaan on vielä lisätty roikkuvia helminauhoja, jotka on itse pujoteltu siimaan ja kiinnitetty yläosaan.Tässä on kaulakoru vielä tekovaiheessa. Päällystin sopivan mittaisen huopakaitaleen punaisella trikoolla. Kaulakorun kiinnitys tapahtuu yhdellä isolla nepparilla. Kaulakorua on koristeltu akryylinapeilla ja paljeteilla. Kaulakoruun tehtiin helminauhoja, jotka on itse pujoteltu punaisista, keltaisista ja vihreistä helmistä.Ja sitten seuraavaksi onkin kuva valmiista asusta kokonaisuudessaan.

Kiitos kaikille lukijoille ja palaute on tervetullutta :) Mukavaa pääsiäistä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti